Historie

Het begin van Boemerang Komeet!

Gevolleybald werd er in ons land al ver voor de tweede wereldoorlog op kleine schaal. Onze bevrijders in 1945, vooral de Canadese, Poolse en Amerikaanse militairen maakten het spelletje populair. 't Werd echt een schoolsport. In het zuiden had je scholen voor jongens en meisjes. Ook sportverenigingen waren zo georganiseerd.

Zo wordt In Druten in 1956 damesvolleybalclub “Boemerang” opgericht.

Pas in 1967 laten de heren “Komeet '67” ontstaan. Geiten en bokken gescheiden dus! Maar dat duurde niet lang meer! Op 1 september 1970 kwam Boemerang-Komeet officieel tot stand!

Startend met 35 dames en 13 heren! Namen uit die jaren? O.a. Nell Janssen en Gerard Litjens, volleybalpioniers, zelf enthousiaste spelers, maar ook actief als trainers en bestuurders. En... nog niet zó lang geleden gestopt bij BK!

 

 

 

 

 

 

Over die eerste 25 kleurrijke jaren valt veel te vertellen! Enthousiaste bestuursleden onder aanvoering van energieke voorzitters/kartrekkers zetten zich in voor de ontwikkeling en groei van de vereniging. Voorzitters waren achtereenvolgens dhr Roerink (1970), Cees Oors (1974), Cor van den Heuvel (1978), Willem Mermans (1986), Brugt Peper (1990) en Wim Römer (1993). Gaandeweg ontpopte BK zich als een hechte club, die een vaste plek kreeg in het Drutense verenigingsleven.

De trainingen werden steeds professioneler aangepakt met goede oefenmeesters en … veel aandacht voor de jeugd. Af en toe waren er ook aansprekende resultaten. Sfeer en gezelligheid waren altijd even belangrijk als prestaties. Ook timmerde BK regelmatig aan de weg. Met toernooien (zoals het Buitentoernooi en het Bedrijventoernooi) of met speciale evenementen. In 1980 (10 jaar BK!) een hoogstaande match in de volgepakte sporthal tussen de bekerwinnaar VVC en landskampioen Starlift/Martinus. Of een 24-uurstoernooi. Of die hometrainerswedsttrijdjes tussen bekende Drutenaren, georganiseerd samen met DIO '30. Teveel om op te noemen!